Projecten die een positieve invloed op de samenleving hebben

New Banner

Project Eikoon en Bible & Art

Binnen project Eikoon willen we eigentijdse onderwijsvideo’s ontwikkelen waarin we de achtergronden van Bijbelgedeelten/Bijbelboeken in ongeveer 4 minuten uitleggen.

Door te laten zie hoe de Bijbel in die cultuur en tijd relevant was willen we de brug slaan naar deze tijd. Wij geloven dat de aloude waarheid van de Bijbel nog altijd een positieve invloed kan hebben in deze samenleving. Het vraagt alleen soms wat vakkundige uitleg en een eigentijdse communicatie.

De Bijbel is het boek dat niet alleen mensen levens verandert maar ook bepalend is geweest in de loop van de wereldgeschiedenis. Naast video’s publiceren we herhaaldelijk artikelen en mooie illustraties met Bijbelteksten.  Momenteel is ons berichtenbereik gemiddeld bijna 10.000 per dag.  Ook eens kijken?

Project Metalbijbels voor Nederland

Het was Stichting Reck die een aantal jaar geleden, in samenwerking met Bible for the nations, in Nederland van start ging met de verspreiding van Metalbijbels. Vanuit een verlangen om in heel Europa Hardrock en Metal liefhebbers te bereiken met het evangelie waren ze uitgekomen tot het uitdagende doel om 200.000 Bijbels in Europa uit te delen. Voor veel mensen lijkt dit vrijwel onmogelijk maar als je meemaakt dat je in een half uur 1000 Metalbijbels kan uitdelen aan Iron Maiden-fans en slechts een paar exemplaren na afloop op de grond terugvindt,  dan wordt het een ander verhaal.  De enorme belangstelling voor dit product is hartverwarmend. Inmiddels zijn er alleen al in Nederland zo’n 15.000 Metalbijbels verspreid.
Klik hier als je een gift wil geven voor dit project

 

Project Metalforce

Wij zijn Paul, Marijn, Ralf en Nanda van Metalforce. Wij organiseren metal-praise-avonden en christelijke metalconcerten.   Ons verlangen is om de naam van God bekend te maken, in een wereld waar duisternis heerst. We houden allemaal van metalmuziek. Helaas is gewone metalmuziek vaak gekoppeld aan destructieve en duistere teksten en praktijken. Er bestaat ook christelijke metal. Muziek met een boodschap. Geschreven en gezongen door christenen, muziek geïnspireerd vanuit de Bijbel.  De muziek blijft het zelfde, maar de inhoud is duidelijk anders. Ook op  christelijke metal concerten merk je het verschil, wat vooral in de sfeer ligt. Tijdens de Metalpraise avonden worden de bekende  aanbidding/worship liederen gezongen (Bethel/Hillsongs/Opwekkeng etc), maar dan in een wat ruigere versie. Tijdens deze avonden is er ook iemand die zijn/haar getuigenis geeft!  8 juni 2019 is ons tweede festival. Hopelijk zien we je daar!

Klik hier als je gift wil geven voor project Metalforce

Projectondersteuning: Stichting Meer dan een Lied


Stichting Meer dan een Lied ondersteunt kerken op het gebied van lofprijs en aanbidding.  Vanuit het geloof dat Gods aanwezigheid mensen herstelt in hun identiteit en relatie met God zetten zij zich in. Door de lofprijs en aanbidding te verzorgen in kerken zien zij herhaaldelijk dat hun geloof werkelijkheid wordt. Wat een prachtig God dienen wij! Het is zo mooi om te zien dat mensen hun relatie met God vernieuwen, Hem concreet ervaren en een nieuwe vorm van vrijheid ontdekken.  Het is een groot voorrecht om kerken daarbij te helpen. Vanuit Stichting Transformate ondersteunen wij Stichting Meer dan een Lied door middel van advies, promotie en praktische hulp bij  administratie en multimedia (www.meerdaneenlied.nl).