Projecten die een positieve invloed op de samenleving hebben

New Banner

Countersound

Als vervolg op project Eikoon – waar we eigentijdse onderwijsvideo’s ontwikkelen over Bijbelgedeelten/Bijbelboeken – zijn we aanvullend gaan denken een een nieuw project genaamd Countersound.

We willen ons groeiende bereik op facebook (in april 2019 hadden een berichtenbereik boven de 20.000 per dag) inzetten om jongeren in de studentenleeftijd verder te helpen. Ons nieuwe concept heet Countersound. Vanaf september hopen we wekelijks een video te plaatsen met thematiek voor deze doelgroep. Dit als aanvulling op de christelijke muziek, blogs, illustraties en Bijbelonderwijsvideos. Ook eens kijken op onze facebookpagina?

Achtergrond Countersound

Project Countersound is ontstaan vanuit bewogenheid naar jongeren die vastlopen, depressief zijn of een burn-out hebben. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat de oorzaken zijn, komen er wel verschillende maatschappelijke zaken naar voren die invloed lijken te hebben. Eén daarvan is de toegenomen prestatiedruk en keuzestress in een samenleving die complexer is dan vroeger. Met project CounterSound willen wij jongeren een tegengeluid laten horen als reactie op de prestatiedruk en keuzestress die zij ervaren. Wij willen hun helpen om een gezond en Bijbels referentiekader te vormen waarbinnen zij keuzes kunnen maken. Wij willen de jongeren laten ontdekken wie ze zijn en hoe de Bijbel kan helpen in het ontwikkelen van een positieve levensstijl. Een levensstijl waarmee zij weer anderen kunnen inspireren. Een levensstijl  waarbij zij zich vrij voelen, verantwoordelijkheid dragen en in verbinding staan met anderen.

Project Metalbijbels voor Nederland

Het was Stichting Reck die een aantal jaar geleden, in samenwerking met Bible for the nations, in Nederland van start ging met de verspreiding van Metalbijbels. Vanuit een verlangen om in heel Europa Hardrock en Metal liefhebbers te bereiken met het evangelie waren ze uitgekomen tot het uitdagende doel om 200.000 Bijbels in Europa uit te delen. Voor veel mensen lijkt dit vrijwel onmogelijk maar als je meemaakt dat je in een half uur 1000 Metalbijbels kan uitdelen aan Iron Maiden-fans en slechts een paar exemplaren na afloop op de grond terugvindt,  dan wordt het een ander verhaal.  De enorme belangstelling voor dit product is hartverwarmend. Inmiddels zijn er alleen al in Nederland zo’n 15.000 Metalbijbels verspreid. Recentelijk hebben we weer meer dan 2.000 Bijbels kunnen bestellen om uit te delen. Alle giftgevers bedankt.
Klik hier als je een gift wil geven voor dit project
 
Voor meer informatie zie: www.metalbijbel.nl

 

Project Metalforce

Vanuit Stichting Transformate ondersteunen we ook dit jongerenproject. Lees hier het verhaal van onze vrijwilligers… 

Wij zijn Paul, Marijn, Ralf en Nanda van Metalforce. Wij organiseren metal-praise-avonden en christelijke metalconcerten.  Ons verlangen is om de naam van God bekend te maken, in een wereld waar duisternis heerst. We houden allemaal van metalmuziek. Helaas is gewone metalmuziek vaak gekoppeld aan destructieve en duistere teksten en praktijken.

Er bestaat ook christelijke metal. Muziek met een boodschap. Geschreven en gezongen door christenen, muziek geïnspireerd vanuit de Bijbel.  De muziek blijft het zelfde, maar de inhoud is duidelijk anders. Ook op  christelijke metal concerten merk je het verschil, wat vooral in de sfeer ligt. Tijdens de Metalpraise avonden worden de bekende  aanbidding/worship liederen gezongen (Bethel/Hillsongs/Opwekkeng etc), maar dan in een wat ruigere versie. Tijdens deze avonden is er ook iemand die zijn/haar getuigenis geeft!  8 juni 2019 is ons tweede festival. Hopelijk zien we je daar!  Klik hier als je gift wil geven voor project Metalforce

LEF-Ede is een geloofsopbouwende activiteit in Ede georganiseerd voor mannen. Voor meer informatie zie: www.lef-ede.nl

Projectondersteuning: Stichting Meer dan een Lied

Stichting Meer dan een Lied ondersteunt kerken op het gebied van lofprijs en aanbidding.  Vanuit het geloof dat Gods aanwezigheid mensen herstelt in hun identiteit en relatie met God zetten zij zich in.  Vanuit Stichting Transformate ondersteunen wij Stichting Meer dan een Lied door middel van advies, promotie en praktische hulp bij  administratie en multimedia (www.meerdaneenlied.nl).